Na sve vas šaljem papinski blagoslov ,koji je on sam podijelio hrvatskom narodu na audijenciji ,dana 10.veljaće 2010.godine ,a ja sam imao tu čast da predstavljam Gospićko -senjsku biskupiju sa još jednom djevojkom iz Ogulina.O ovome ću napisati jedan post !
Bog vas blagoslovio!
Još uvijek vaš Nikola Sokol!
Svaka čast, gospodin Nikola! Drago mi je da ste bili 10.veljače kod pape i predstavljali biskupiju. Samo dobrotom se mijenja svijet i nemojte posustati zbog nepravednih osuda i presuda. To nam upravo korizma poručuje. Isus je činio samo dobro (navještao Božju riječ, činio čudesa, ozdravljivao bolesne,...) i što su ljudi učinili s njim? Razapeli ga! A što mi obični mali ljudi, koji smo grešni ali ga želimo slijediti, možemo očekivati? Svašta! On nam je dao primjer - i u zgodno i u nezgodno vrijeme činiti dobro.
I nama koji smo prošli strahove, gledali smrt u oči, molili ga da ustanemo ujutro živi i zdravi,... mi smo ga susreli. U strahu od čovjeka (koji nam nije želio dobro i koji nam je htio uzeti život) i danas nakon 15 godina strahovi provale kroz naše podsvijeti. Oni nas bude, ali mi znamo da smo u Njegovim rukama. neka njegova ruka bude naš blagoslov i zaštita.