Registriraj se i postavi svoju sliku
Rujan 03, 2010, 19:32:53 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Sve pritužbe poslati na mail Administratora ili na E-mail: admin@likaworld.net

Forum   Pomoć Traži Kalendar Članovi Prijava Registracija  
 Str: 1 2 3 [4]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Ovdje pripovidaj sa Ličanima  (Posjeta: 4474 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ličan
*

Lika u mom srcu

« Odgovor #45 : Rujan 22, 2009, 19:11:04 »

Da Marice znam kakav je to osjećaj  Licanin-super!!! jer kada ja krenem  iz ravne Slavonije u kršnu Liku meni je cijeli dan lijep mislim da kada bi dobio na lutriji isti dan da bi se više veselio odlasku u Liku nego dobitku  osmijeh

A što se tiće da zavrnemo rukave za ovaj naš lijepi forum ja krećem od sljedećeg tjedna ( pregledati stare slike iz Like , neke stvari ako ima , pa neke dokumente ... uglavnom da vidim dali ima materijala za forum ) a vidim da su ana i licki vuk već započeli , neka neka samo da je ovaj naš forum aktvian jer bi bilo šteta da jedan ovako divan forum propadne
Evidentirano

Lika u mom srcu od nje se nikad odvojit neću
licki vuk
VIP član
*

Lika - samostalna županija / sjedište Gospić :)

« Odgovor #46 : Listopad 20, 2009, 22:15:59 »

Poz licani evo i mene nakon dva tjedna. Nevjerovatno kada vam se pokvari kompjuter i kada ga odnesete na servis kako uvijek ima još jedan problem i kako mora ostati dan - dva duže (a uvijek ostane po tjedan dana  lol ) i naravno da se mora jos i nadoplatit. Ja sam bio u Lici pa imaju neke nove slike i ubrzo cu ih postavit na forum.
Evidentirano

Ličani su gorom ogrnuti,
ne boje se vuka ni ajduka.
Ante_Bruno_Busic
VIP član
*

« Odgovor #47 : Listopad 21, 2009, 13:39:27 »

ma licani u iseljenistvu ne znaju cha ce od obaveza  help
Evidentirano
ličan
*

Lika u mom srcu

« Odgovor #48 : Listopad 30, 2009, 15:36:42 »

Da budem iskren i nama u Hrvatskoj sve je teže i teže
Evidentirano

licki vuk
VIP član
*

« Odgovor #49 : Prosinac 18, 2009, 01:35:36 »

Evo meni se opet pokvario komp  osmijeh  pa me nece biti jos dva-tri dana ovo pišem jer sam kod sestricine osmijeh i ništa se komentira u Lici napadao snijeg negdje i do 50 centimetara pa ce biti bijeli Bozic

P.S.

jako mi se sviđa slika u pozadini foruma. Pozdrav svim Licanima i Licankama
« Zadnja izmjena: Prosinac 18, 2009, 01:36:49 licki vuk » Evidentirano

Ličani su gorom ogrnuti,
ličan
*

Lika u mom srcu

« Odgovor #50 : Prosinac 20, 2009, 15:53:56 »

se komentira u Lici napadao snijeg negdje i do 50 centimetara pa ce biti bijeli Bozic

malo padne snijeg i mi ličani odmah idemo odspavat zimski san  lol
Evidentirano

Ana
Super moderator

« Odgovor #51 : Travanj 06, 2010, 23:04:26 »

PANORAMA KOSINJSKOG BAKOVCA

Dosla su vremena da se vise i ne pripovida, ali jednako tako, tesko nam je stisnuti tipkovnicu na kompjuteru i javiti se jedni drugima.

Pripovidalo se nekada u selima, a i toga je danas sve manje, nestaju stari dobri pripovjedaci i sa njima nestaju obicaji i dobra stara vremena.

Kad bi se spustila noc, u sredini ljeta mjeseca Srpnja, i vedro nebo prepuno bezbroj zvijezda,osvjetljavalo je brda, poljane i malene kuce u dolini like.

Dodjose bake, djedovi, stari i mladi, posjedose po travi i kamenju , i tako zapocne pripovjedanje iz proteklih dana i godina. 

Svi su pazljivo slusali zanimljive price, narocito onih starih narastaja, kad bi baka pricala pricu iz svoje mladosti.

Siroko otvorenih ociju, zacudjenih pogleda, upijala bi djeca bakine price, sjedeci uz njih,pitala sam se¨!..Zasto je nekada bilo sve drugacije, zasto ove bake i djedovi

stalno ponavljaju!..Da..nekada su bila teza, ali i ljepsa vremena.

Bili su to dozivljaji, kojih je danas sve manje , price proizisle iz svagdasnjih dogadjanja, zanimljive djeci i odraslima.

Dok su se mladja djeca igrala uokolo kuca, bez javne rasvjete i svijece, dok je mjesec svijetlio i pokazivao puteve, kao zubor vode odzvanjao je razgovor mjestana iz
sela.

Trajala bi prica dugo u noc, a onda krenuse svatko svojim domovima, jer rano u zoru valja ustati.

Cekaju njive, nepokoseni travnjaci,valja pokositi sijeno do izlaska sunca, otici u sumu po lisce za podastirati blagu, ili srp u ruke pa u bujad.

Sve je to bio tezak fizicki rad, sve rucno, sve u ranu zoru sa malo spavanja.

Da, radilo se pripovidalo i sve bez tehnike i ikakvih pomagala,...LJEPSA VREMENA NASIH RODITELJA, BAKI I DJEDOVA.

Autor teksta:Plesa Ana.
Autor slike:Grguric N.
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2010, 07:47:24 ana :) » Evidentirano

Ne govori uvijek sve što znaš, ali znaj uvijek sve što govoriš.
licki vuk
VIP član
*

« Odgovor #52 : Travanj 18, 2010, 06:50:18 »

Da , nažalost. To je tužno cijeli ovaj svijet je postao tako užurban da nemamo vremena sijesti i popiti kavu sa nekim ili zera porazgovarati nego svi nekud žure
Evidentirano

Ličani su gorom ogrnuti,
 Str: 1 2 3 [4]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Uvijeti korištenja LikaWorld foruma
Pokreće MySQL Pokreće PHP LikaWorld.net | Powered by SMF 1.1.4. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!